Biografia

Sampo Kasurinen (s. 1990) on helsinkiläinen säveltäjä, sovittaja ja saksofonisti. Kasurisen sävellyksiä ovat esittäneet mm. Trondheim Symphony Orchestra, Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Kaartin soittokunta, Suomalainen barokkiorkesteri sekä Vantaan Viihdeorkesteri. Kasurinen on myös toiminut sovittajana monille orkestereille kuten Tapiola Sinfoniettalle, Kuopion Kaupunginorkesterille, Oulu Sinfonialle, UMO Helsinki Jazz Orchestralle ja viimeisimpänä Kammerphilharmonie Bremenille. Saksofonistina hänet tunnetaan mm. AR Quartet -yhtyeestä, joka julkaisi esikoislevynsä vuonna 2014. Samana vuonna hänet palkittiin myös Suomen Saksofoniseuran Josef Kaartinen -tunnustuksella.

Kasurisen orkesteriteos Valo valittiin kansainväliseen Rychenberg Competition -sävellyskilpailuun ja nauhoitettiin osana kilpailua elokuussa 2019. Syksyllä 2018 Kasurinen voitti Vantaan Viihdeorkesterin Markku Johanson -sävellyskilpailun sävellyksellään Tango Sinfonico. Keväällä 2018 hän sai jaetun toisen palkinnon (ensimmäistä ei jaettu) Puolustusvoimat 100 vuotta Alkusoitto -kilpailussa. Kasurinen on myös voittanut ensimmäisen palkinnon Esko Linnavalli Big Band -sävellyskilpailussa vuonna 2015.

Kasurisen opettajia ovat olleet mm. Veli-Matti Puumala, Matthew Whittall sekä John Hollenbeck. Kesällä 2019 hän oli taideyliopiston edustajana Creative Dialogue XI -kurssilla, jossa sävellystä opetti Kaija Saariaho ja muusikoita ohjasi sellisti Anssi Karttunen.

 

CV + TEOSLUETTELO